Nieuws

Concours D'elegance - Paleis Het Loo 1 en 2 juli 2017

We organiseren natuurlijk wel vaker leuke evenementen, onze zomerbarbecues zijn in die zin altijd druk bezocht. En we hebben voor deze zomer weer wat nieuws bedacht! We zullen deelnemen aan het 13e Concours D’elegance op 1 en 2 juli 2017. Want wat is er leuker dan op een mooie dag met het hele gezin langs oldtimers slenteren met op de achtergrond het prachtige Paleis Het Loo? 

 

Uitnodiging
Concours d'Elegance Apeldoorn
Lees verder >>

Midwintermarathon Apeldoorn 2017

Afgelopen jaar zijn wij gestart om met een groep enthousiaste lopers deel te nemen aan de midwintermarathon in Apeldoorn Aangezien wij het zeer geslaagd vonden, zijn we ook dit jaar zijn we weer van de partij! Er zijn lopers voor de 8EM, 10EM en de Asselronde. U zorgt voor de inschrijving, wij voor een uniek shirt, warme plek om te verzamelen en een broodje en kop soep achteraf. Inschrijven kan nog tot 15 januari, dus wees er snel bij!Wilt u meelopen, stuur dan een email naar ruben@energyalert.nl

Terugblik 2016

Afgelopen zondag hebben we met een enthousiast team meegedaan aan de Midwintermarathon in Apeldoorn. Iedereen liep een goede race en er sneuvelden zelfs enkele PR's! Verschillende sponsoren deden mee om een mooi jack te laten bedrukken in het kader van een duurzaam Apeldoorn. Allen, dank voor de inzet en het enthousiasme!

Lees verder >>

EnergyAlert zet AWS IoT in voor het meten van opwek van zonnepanelen!

Onder de noemer “Opweckcheck” zal EnergyAlert een eigen platform introduceren, specifiek voor woningcorporaties die de opwek van hun zonnepanelen eerlijk willen afrekenen met hun huurders. Als communicatieprotocol wordt LoRa WAN gebruikt zodat we niet afhankelijk zijn van de internetverbinding van huurders. De oplossing lijkt simpel, maar voor het meten van grotere hoeveelheden zonnepanelen, het correct tonen van die informatie aan de huurders en het goed inregelen van de toestemming die huurders moeten geven was nog geen goede / betaalbare oplossing. Nu dus wel. 

Lees verder >>

SER 2016-2017 in het nieuws!

Samen met Stichting DUWO verzorgt EnergyAlert de Student Energy Race. Dit jaar is dit project landelijk het nieuws en dat laten we u graag even lezen. Het is de vijfde keer dat de Student Energie Race wordt gehouden. Aanvankelijk gebeurde dat alleen in Leidse studentenhuizen. Vorig jaar ging Delft meedoen en nu neemt ook Den Haag en Deventer deel. De race wordt gehouden tussen de studenten onderling, maar ook tussen de drie steden. De hele wedstrijd loopt gedurende een half jaar. 

Lees verder >>

Nieuwe functionaliteit: Budgetteren en Rapporteren

Met EnergyAlert proberen we voortdurend de applicatie nieuwe functionaliteit mee te geven waar we de wensen van onze gebruikers ter harte nemen. Daarom zijn er nu een tweetal nieuwe functies in de applicatie: Budgetteren en Rapporteren. Met de 'rapporteren' functie is het gemakkelijk gemaakt om in 1 oogopslag een compleet overzicht te krijgen van het energieverbruik van de organisatie. De 'budgetteren' functie geeft multisite organisaties de mogelijkheid om de energieprijzen in te voeren in aan de hand van deze prijzen de totale kosten van het verbruik te zien. Ook maakt de applicatie een voorspelling van het verwachte verbruik voor de toekomst. Als u graag gebruik wilt maken van deze nieuwe functionaliteit dan horen wij het graag!

Lees verder >>

[Case] Student Energy Race Duwo 2015-2016

EnergyAlert verzorgt met SlimmemeterPortal.nl de software voor het monitoren van de Student Energy Race! 

Opnieuw beginnen DUWO-studentenhuizen aan de succesvolle Student Energy Race. Deze week is de aftrap van de energiewedstrijd, waarmee de deelnemers forse percentages aan stroom en gas besparen. Voor het eerst doen nu ook studentenhuizen in Den Haag mee. 

Het is de vierde keer dat de Student Energie Race wordt gehouden. Aanvankelijk gebeurde dat alleen in Leidse studentenhuizen. Vorig jaar ging Delft meedoen en nu neemt ook Den Haag deel. De race wordt gehouden tussen de studenten onderling, maar ook tussen de drie steden. De hele wedstrijd loopt gedurende een half jaar.

 

Lees verder >>

[Case] RIBW Brabant

·           Energieverbruik wordt uitgelezen 

·           Bij een hoog energieverbruik worden alert e-mails verstuurd

·           Er worden maandelijkse rapportages beschikbaar gesteld.

·           Door het inzicht wordt bewustwording gecreëerd.

 

De aangesloten bewoners van RIBW Brabant hebben door middel van EnergyAlert in 2014 inzicht gekregen in hun energieverbruik. Hierdoor zijn bewoners bewust geworden van hun energieverbruik en gemotiveerd/enthousiast om daadwerkelijk energie te besparen!

Lees verder >>

Interview Maaswaal College

dhr. PetersHet Maaswaal College is een Wijchense scholengemeenschap met twee locaties. Een havo/vwo-locatie aan de Veenseweg en een vmbo-locatie aan de Oosterweg. Op de locatie Veenseweg volgen bijna 1300 leerlingen onderwijs en aan locatie de Oosterweg werken ongeveer 1050 leerlingen aan hun toekomst. Sinds zomer 2012 maakt het Maaswaal college gebruik van de online energiemonitoring tool van EnergyAlert en ze hebben inmiddels al een flinke besparing op de energierekening gerealiseerd. Wij spraken met dhr. Ir. H. Th. M. Peters, directeur bedrijfsvoering Maaswaal College in Wijchen voor het blad Schoolfacilities over zijn ervaringen met het online monitoren van energie. Bekijk het filmpje van het interview hiernaast of in het blad schoolfacilities.

Lees verder >>

Archief

Lees verder >>