Nieuws

Midwintermarathon Apeldoorn 2017

Afgelopen jaar zijn wij gestart om met een groep enthousiaste lopers deel te nemen aan de midwintermarathon in Apeldoorn Aangezien wij het zeer geslaagd vonden, zijn we ook dit jaar zijn we weer van de partij! Er zijn lopers voor de 8EM, 10EM en de Asselronde. U zorgt voor de inschrijving, wij voor een uniek shirt, warme plek om te verzamelen en een broodje en kop soep achteraf. Inschrijven kan nog tot 15 januari, dus wees er snel bij!Wilt u meelopen, stuur dan een email naar ruben@energyalert.nl

Terugblik 2016

Afgelopen zondag hebben we met een enthousiast team meegedaan aan de Midwintermarathon in Apeldoorn. Iedereen liep een goede race en er sneuvelden zelfs enkele PR's! Verschillende sponsoren deden mee om een mooi jack te laten bedrukken in het kader van een duurzaam Apeldoorn. Allen, dank voor de inzet en het enthousiasme!

Lees verder >>

EnergyAlert zet AWS IoT in voor het meten van opwek van zonnepanelen!

Onder de noemer “Opweckcheck” zal EnergyAlert een eigen platform introduceren, specifiek voor woningcorporaties die de opwek van hun zonnepanelen eerlijk willen afrekenen met hun huurders. Als communicatieprotocol wordt LoRa WAN gebruikt zodat we niet afhankelijk zijn van de internetverbinding van huurders. De oplossing lijkt simpel, maar voor het meten van grotere hoeveelheden zonnepanelen, het correct tonen van die informatie aan de huurders en het goed inregelen van de toestemming die huurders moeten geven was nog geen goede / betaalbare oplossing. Nu dus wel. 

Lees verder >>

SER 2016-2017 in het nieuws!

Samen met Stichting DUWO verzorgt EnergyAlert de Student Energy Race. Dit jaar is dit project landelijk het nieuws en dat laten we u graag even lezen. Het is de vijfde keer dat de Student Energie Race wordt gehouden. Aanvankelijk gebeurde dat alleen in Leidse studentenhuizen. Vorig jaar ging Delft meedoen en nu neemt ook Den Haag en Deventer deel. De race wordt gehouden tussen de studenten onderling, maar ook tussen de drie steden. De hele wedstrijd loopt gedurende een half jaar. 

Lees verder >>

Nieuwe functionaliteit: Budgetteren en Rapporteren

Met EnergyAlert proberen we voortdurend de applicatie nieuwe functionaliteit mee te geven waar we de wensen van onze gebruikers ter harte nemen. Daarom zijn er nu een tweetal nieuwe functies in de applicatie: Budgetteren en Rapporteren. Met de 'rapporteren' functie is het gemakkelijk gemaakt om in 1 oogopslag een compleet overzicht te krijgen van het energieverbruik van de organisatie. De 'budgetteren' functie geeft multisite organisaties de mogelijkheid om de energieprijzen in te voeren in aan de hand van deze prijzen de totale kosten van het verbruik te zien. Ook maakt de applicatie een voorspelling van het verwachte verbruik voor de toekomst. Als u graag gebruik wilt maken van deze nieuwe functionaliteit dan horen wij het graag!

Lees verder >>

Hogere energierekening door wijzigingen energiebelasting

Op 22 december jongstleden is het Belastingplan 2016 goedgekeurd door de Eerste Kamer. Er gaat behoorlijk wat veranderen rondom de energiebelasting.  

De energiebelasting op gas gaat met 32% omhoog naar 30,5 eurocent per kuub. Concreet gezien zorgt dat er voor dat een gemiddeld huishouden per 1 januari 2016 ongeveer 132 euro meer gaat betalen voor het gasverbruik. Aan de andere kant gaat de energiebelasting op elektriciteit met 16% omlaag t.o.v. vorig jaar. Onder de streep lijkt het er op uit te komen dat een doorsnee huishouden volgend jaar circa 52 euro meer kwijt is aan de belasting op elektriciteit en gas.

 

De verwachting was dat de energierekening juist omlaag zou gaan. Die verwachting is door het verhogen van de energiebelasting op gas compleet verdwenen.  

Lees verder >>

[Case] Student Energy Race Duwo 2015-2016

EnergyAlert verzorgt met SlimmemeterPortal.nl de software voor het monitoren van de Student Energy Race! 

Opnieuw beginnen DUWO-studentenhuizen aan de succesvolle Student Energy Race. Deze week is de aftrap van de energiewedstrijd, waarmee de deelnemers forse percentages aan stroom en gas besparen. Voor het eerst doen nu ook studentenhuizen in Den Haag mee. 

Het is de vierde keer dat de Student Energie Race wordt gehouden. Aanvankelijk gebeurde dat alleen in Leidse studentenhuizen. Vorig jaar ging Delft meedoen en nu neemt ook Den Haag deel. De race wordt gehouden tussen de studenten onderling, maar ook tussen de drie steden. De hele wedstrijd loopt gedurende een half jaar.

 

Lees verder >>

[Case] RIBW Brabant

·           Energieverbruik wordt uitgelezen 

·           Bij een hoog energieverbruik worden alert e-mails verstuurd

·           Er worden maandelijkse rapportages beschikbaar gesteld.

·           Door het inzicht wordt bewustwording gecreëerd.

 

De aangesloten bewoners van RIBW Brabant hebben door middel van EnergyAlert in 2014 inzicht gekregen in hun energieverbruik. Hierdoor zijn bewoners bewust geworden van hun energieverbruik en gemotiveerd/enthousiast om daadwerkelijk energie te besparen!

Lees verder >>

Uitleg rondom beveiliging

Op verschillende nieuwssites worden momenteel berichten gepubliceerd rondom de privacy van verschillende verbruiksmanagers. 

De beveiliging zou bij sommige verbruiksmanagers eenvoudig te omzeilen zijn, waardoor personen verbruiksgegevens kunnen opvragen van andere personen zonder toestemming te hebben verkregen.

Zoals u weet werken wij met de methode waarin we fysiek een brief versturen naar onze nieuwe gebruikers (alle gebruikers hebben dus ook daadwerkelijk die code ingevuld). In die brief staat een code. Op die manier kunt u enkel uw aanmelding voltooien als u ook daadwerkelijk de bewoner bent van het opgegeven adres. Voor onze zakelijke gebruikers hanteren we strikte regels rondom de machtigingen aan de hand waarvan we machtigingen opvragen. 

De journalist, die het bericht heeft gepubliceerd, heeft ook SlimmemeterPortal.nl benaderd. Hij heeft geconcludeerd, dat het bij ons niet mogelijk is om de gegevens van een ander op te vragen. Een geruststellende gedachte dus! Zowel SlimmemeterPortal.nl als EnergyAlert.nl worden met regelmaat gecontroleerd op deze veiligheid en we doen er dan ook alles aan om deze veiligheid te waarborgen. 

We zijn blij, dat onze beveiligingsmaatregelen effect hebben en wensen u veel besparingsplezier toe!

Lees verder >>

Interview Maaswaal College

dhr. PetersHet Maaswaal College is een Wijchense scholengemeenschap met twee locaties. Een havo/vwo-locatie aan de Veenseweg en een vmbo-locatie aan de Oosterweg. Op de locatie Veenseweg volgen bijna 1300 leerlingen onderwijs en aan locatie de Oosterweg werken ongeveer 1050 leerlingen aan hun toekomst. Sinds zomer 2012 maakt het Maaswaal college gebruik van de online energiemonitoring tool van EnergyAlert en ze hebben inmiddels al een flinke besparing op de energierekening gerealiseerd. Wij spraken met dhr. Ir. H. Th. M. Peters, directeur bedrijfsvoering Maaswaal College in Wijchen voor het blad Schoolfacilities over zijn ervaringen met het online monitoren van energie. Bekijk het filmpje van het interview hiernaast of in het blad schoolfacilities.

Lees verder >>

Lentis: 300 slimme meters in 8 dagen

Plaatsing slimme meterMet de plaatsing van de eerste slimme meter is het project ‘slimme meter’ van start gegaan bij Lentis. De voormalige GGz Groningen gaat beginnen met een energiebesparingstraject waarbij de eerste stap het creëren van inzicht in het energieverbruik is. Door dit inzicht gaat er een energiebesparingstraject in waarbij er verschillen worden gedefinieerd, afwijkingen geconstateerd en onverwachte verbruiken gesignaleerd. Dit geheel zorgt voor bewustzijn en bewustzijn leidt tot besparingen. De slimme meter wordt uitgerold bij 300 aansluitingen en gecoördineerd door EnergyAlert. De uitvoerende partij is Geas uit Enschede, zij verzorgen de plaatsing van de meter, in opdracht van Enexis. Deze 300 meters worden aan de hand van een strakke tijdsplanning geplaatst bij 300 panden. Dit geheel gebeurt in een periode van 8 dagen. 

Lees verder >>

[volgende pagina]