Uitleg rondom beveiliging

Op verschillende nieuwssites worden momenteel berichten gepubliceerd rondom de privacy van verschillende verbruiksmanagers. 

De beveiliging zou bij sommige verbruiksmanagers eenvoudig te omzeilen zijn, waardoor personen verbruiksgegevens kunnen opvragen van andere personen zonder toestemming te hebben verkregen. 

Zoals u weet werken wij met de methode waarin we fysiek een brief versturen naar onze nieuwe gebruikers (alle gebruikers hebben dus ook daadwerkelijk die code ingevuld). In die brief staat een code. Op die manier kunt u enkel uw aanmelding voltooien als u ook daadwerkelijk de bewoner bent van het opgegeven adres. Voor onze zakelijke gebruikers hanteren we strikte regels rondom de machtigingen aan de hand waarvan we machtigingen opvragen. 

De journalist, die het bericht heeft gepubliceerd, heeft ook SlimmemeterPortal.nl benaderd. Hij heeft geconcludeerd, dat het bij ons niet mogelijk is om de gegevens van een ander op te vragen. Een geruststellende gedachte dus! Zowel SlimmemeterPortal.nl als EnergyAlert.nl worden met regelmaat gecontroleerd op deze veiligheid en we doen er dan ook alles aan om deze veiligheid te waarborgen. 

We zijn blij, dat onze beveiligingsmaatregelen effect hebben en wensen u veel besparingsplezier toe!